Rentefri finansiering

Indregistrering med det samme 

Nordjysk charme

Nordjyllands største trailercenter

Søg
Close this search box.

Hvad er en boogietrailer?

Vi kalder en trailer for en boogietrailer når den har mere end en aksel, typisk to aksler. De ekstra aksler gør boogietraileren mere stabil, både under kørsel, men især når den skal læsses. Man kan typisk også laste flere kilo på en boogietrailer.

Se vores udvalg her

Stærkere end en 1-akslet trailer

Det giver næsten sig selv, men med de ekstra aksler der er på en boogietrailer, så er den naturligvis også stærkere. Derfor ser du typisk også de lange og brede trailere med flere aksler. Ligesom trailere med tip oftest også er på boogietrailere, da tip ofte benyttes ved trailere der bruges til tungt gods.
Skal du have en 3500 kg trailer vil det derfor være en boogietrailer.

Mere plads, mere gods

Med de ekstra aksler, der er på en boogietrailer, så kan den også være både længere og bredere uden at miste styrke i yderpositionerne. Det giver mulighed for at læsse mere. For håndværkeren har det stor betydning. Det giver både en besparelse på arbejdstiden til renovationspladsen, men også færre udgifter til at benytte renovationspladsen.

Mere stabil

En boogietrailer står mere stabil på vejen med sine +2 aksler. En alm. trailer ”vælter” frem mod næsen, med det samme den afmonteres fra trækket. Derfor er en boogietrailer nemmere at arbejde med, da den hele tiden står i vater. De ekstra aksler medvirker også at traileren står mere stabilt på vejen og ”hopper” mindre under kørsel.

Ekstraudstyr

Udover at en trailer kan have flere aksler og dermed være en boogietrailer, så findes der også mange andre tilvalg.
Trailere kan købes med f. eks Tip og tip kan være enten bagudrettet eller siderettet. Derudover fås trailere med høje sider og lave sider. Lukket eller åben. Med eller uden bremser. Og meget mere.
Derfor er det altid en god ide at tage en snak med din leverandør, inden du køber din næste trailer.

Se vores udvalg her

Kørekort til boogietrailer

Der er ikke noget krav om at du skal have trailerkørekort decideret til boogietrailer. Så selvom den kan virke stor, så er det nogle gange muligt at køre den med alm. kørekort. Om du må køre med traileren, afhænger af bilen og trailerens samlede tilladte totalvægt, som ikke må overstige 3500 kg.

Læs mere omkring reglerne for kørsel med trailer her.