Rentefri finansiering

Indregistrering med det samme 

Nordjysk charme

Nordjyllands største trailercenter

Søg
Close this search box.

Hvilken trailer skal man vælge?

Der findes et hav af forskellige trailere du kan vælge. Tænk f. eks over, skal den være: Åben eller lukket. Med eller uden tip. Med eller uden bremser. Mulighederne er mange. Men vigtigst af alt skal du sikre dig at din bil kan trække traileren.

De forskellige typer

På Aabytrailer.dk har vi et hav af forskellige typer. Du kan se dem alle på siden her

På listen er der:

  • Autotrailere (Til at transportere biler og andre køretøjer på)
  • Boogietrailere (Trailere med mere end en aksel)
  • Cargotrailere (Lukkede trailere)
  • Fritidstrailere (Mindre trailere til hobby brug)
  • Mandskabsvogne (Vogn der kan indrettes til midlertidige ophold, spiseplads, kontor eller lignende)
  • Maskintrailere (Trailer bygget til transport af entreprenørmaskiner)
  • Motorcykeltrailer (Trailer til stabil transport af motorcykler og andre tohjulede køretøjer)
  • Salgsvogne (Vogn bygget til at fremvise produkter, f. eks pølsevogn)
  • Tiptrailere (Trailer bygget med tip enten bagud eller sidelæns)
  • Køletrailere (Lukket trailer med indbygget kølefunktion og isolering)

Nogen trailere er tungere end andre. Kontroller derfor altid om din bil kan trække og er skabt til behovet.

Trailerbund

Du kan vælge forskellige bunde til din trailer, alt efter hvad type det er. En motorcykeltrailer har f. eks ikke udskiftelig bund.

Alle trailere kommer med en standardbund, men man kan skifte når den engang går til. Hvilket sker for åbne trailere hurtige end lukkede, da de er udsat for vind og vejr.

Men der kan også være specialbehov der kræver en anderledes bund. F. eks kan man få med det skridsikre alu dørkplade. Men også med helt glatte bunde, hvis der skal glide ting hen over bunden.

Trailerhjul

En standardtrailer er typisk bygget med enten 10” eller 13” fælge.
Hvis den er bygget med 10” fælge, så er hjulene typisk ”under” traileren. Dvs. hjulkasserne går ikke ud over trailerens bredde. Det giver en større trailerflade, da hele bredden er udnyttet. Modsat giver det en højere læssehøjde, fordi bunden starter over hjulene.
Hvis den er bygget med 13”, så er hjulkasserne udvendigt. Det giver en mindre lasteflade for traileren, men også en lavere lastehøjde, hvilket kan være en stor fordel.

Derudover kan traileren komme med et forskelligt antal hjul. Som hovedregel kan traileren læsse mere, jo flere aksler og hjul der er.

Bagsmæk, sidesmæk og tip

Der er mange måder at laste og aflæsse en trailer på, men det er begrænset af trailerens opbygning. Nogle trailere kan kun åbne i bag, mens andre kan åben hele vejen rundt. Langt de fleste trailere kan åbne bagsmækken, men mange har også behov for at kunne åbne siden. Det giver mange flere anvendelsesmuligheder, når det kommer til af og pålæsning.

Der er også mulighed for at få med tip på. Det giver typisk ikke de store lastemuligheder, men det er meget nyttigt når traileren skal aflæsses. Tip fås både manuelt og elektrisk.

Trailerbremser

Trailere fås både med bremser og uden bremser. Når en trailer er tom, så har det ikke den store effekt om der er bremser eller ej. Men det er en trailer jo sjældent. Med det samme der er læs på traileren, så giver det en væsentlig længere bremselængde, når der ikke er bremser på. Bremser kan også have afgørende betydning hvis man ønsker at Tempo 100 godkende sin trailer.

Øvrigt tilbehør

Udover selve traileren, så findes der også er hav af tilbehør man kan købe. Det kan være med til at gøre brugen nemmere, forlænge levetiden og sikre mod tyveri. Overvej derfor om du kunne have brug for f. eks:

Som i kan se er der meget der skal tænkes over, når man snakker om hvilken trailer man skal vælge.

Tag derfor fat i Nordjyllands største trailercenter, så hjælper vi med det rette valg.

Kontakt os på 96962002 eller kontakt@aabytrailer.dk